Hoe moet je een chromecast installeren?

Google’s Chromecast is een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om zowat alles op uw televisie te streamen. Hier is hoe u een chromecast installeert.


1: Sluit uw Chromecast aan en download de Google Home App.

Om uw Chromecast te installeren heeft u de Google Home app nodig. Deze is beschikbaar voor iOS en Android. Als uw Chromecast tweedehands is, wilt u misschien even de tijd nemen om hem te resetten voordat u verder gaat, zodat u met een schone lei begint.

Er zijn meerdere generaties van Chromecast en er is een gloednieuwe app zijn. Toch is het algemene installatieproces niet veel veranderd.

Pak eerst uw Chromecast uit, sluit hem aan en wacht tot het lampje brandt. U kunt de USB-kabel in de muur steken met de bijgeleverde adapter. Ook kunt u de USB-poort aan de achterkant van uw tv gebruiken als deze voldoende stroom levert. Sommige oudere Tv’s kunnen dat niet.

U weet dat hij klaar is voor de installatie als u de onderstaande melding op het scherm ziet. Let op de willekeurig gegenereerde identificatiecode in de linkerbenedenhoek. De onze is “Chromecast0082”, maar die van u is waarschijnlijk anders.

Met dit op uw tv-scherm is het tijd om uw telefoon te pakken en verbinding te maken met de Chromecast. Afhankelijk van welke generatie Chromecast u heeft, is verbinding maken anders.


2: Maak verbinding met uw Chromecast.

Het installeren van alle versies van de Chromecast is grotendeels identiek. Er is wel één groot verschil tussen het installeren van een eerste generatie Chromecast en de volgende generaties. Lees dit stuk dus goed door.

De tweede generatie Chromecast en de Chromecast Ultra ondersteunen beide Bluetooth. Wanneer u een nieuwe tweede generatie Chromecast inplugt en de installatie met de Google Home app start, bent u direct via Bluetooth verbonden. Als dat niet het geval is, zorg er dan voor dat de Bluetooth van uw telefoon is ingeschakeld.

Als u echter een eerste generatie Chromecast hebt, moet u verbinding maken met het tijdelijke ad hoc Wifinetwerk dat het aanmaakt. Open de Wifi-instellingen van uw telefoon of tablet en zoek naar een netwerk met uw unieke naam. In het geval van ons demomodel hier, is dat het “Chromecast0082.b” netwerk dat u hieronder ziet.

Het is de moeite waard om op te merken dat het ad-hoc Wi-Fi netwerk ook voor de nieuwere generaties de uitwijkmethode is. Als u om welke reden dan ook een fout krijgt tijdens een op Bluetooth gebaseerd installatieproces op een nieuwer model, kunt u altijd het Wi-Fi-menu op uw telefoon openen en de oude Wi-Fi-methode gebruiken.

Als u eenmaal verbonden bent, gaat u door naar de volgende stap.


3: Configureer uw Chromecast

Nu uw Chromecast is aangesloten op uw telefoon, is het tijd om de Google Home app te starten en het configuratieproces af te ronden. Meestal wordt u automatisch gevraagd het installatieproces te starten wanneer u de app opent. Als de app dat niet doet, hoeft u zich geen zorgen te maken. Tik gewoon op het apparaatpictogram in de rechterbovenhoek, zie hieronder.

Apparaten die ingesteld moeten worden, zijn gegroepeerd aan de bovenkant van het scherm. Bevestig dat de Chromecast identificatienummer op uw telefoon overeenkomt met de identificatiecode die op uw tv wordt weergegeven en klik op “Instellen”.

In de eerste stap van het installeren zal de app de tijdelijke identificatiecode bevestigen die aan de Chromecast is toegewezen. Klik op “Doorgaan”.

Vervolgens zal de set-up app een bevestigingscode naar uw tv sturen. Bevestig dat u de code ziet door te tikken op “I See It.”

Vervolgens wordt u gevraagd om uw regio te selecteren (bijv. Nederland). Klik op “Doorgaan”. U wordt gevraagd om uw Chromecast een naam te geven. Standaard heeft het een willekeurig gegenereerde naam (bijv. “Chromecast0089”), maar het beste is om het te benoemen naar de kamer waarin het zich bevindt (bijv. “Woonkamer” of “Slaapkamer”) voor het gebruiksgemak.

Naast de naamgeving kunt u ook kiezen of uw Chromecast crashrapporten naar Google stuurt en of de gastmodus is ingeschakeld. De crashrapportage is vanzelfsprekend, maar als u meer wilt lezen over Guest Mode kunt u hier onze volledige gids voor Guest Mode lezen. Maakt u zich geen zorgen over willekeurige mensen die vanuit het appartement in de hal verbinding maken met uw Chromecast; in Guest Mode moeten ze het scherm zien en de pincode op het scherm gebruiken om verbinding te maken.

Zodra u uw keuze hebt gemaakt, klikt u op “Doorgaan” en sluit u vervolgens de gegevens aan voor het Wifinetwerk waarmee u de Chromecast wilt verbinden. Als u meerdere Wifinetwerken in huis hebt, moet u de Chromecast op het Wifinetwerk installeren dat u normaal gesproken op uw telefoon of tablet gebruikt.

Tot slot kunt u uw Google-account koppelen aan uw Chromecast. U hoeft dit niet te doen, maar als u gebruik wilt maken van enkele geavanceerde functies van de Chromecast moet u de Chromecast wel koppelen aan uw Google-account.


Hoe kunt u video’s en muziek op uw Chromecast afspelen?

Er zijn twee manieren om de Chromecast te gebruiken. U kunt streamen vanaf een mobiel apparaat en u kunt streamen vanaf uw computer als u Chrome gebruikt. De desktopcast-functie heeft zeker zijn nut, maar de mobiele streambeleving is veel fijner.

Om gebruik te maken van Chromecast, hoeft u alleen maar een app te pakken zoals YouTube, Netflix of Pandora. Als u eenmaal een app met Chromecast compatibiliteit hebt geladen, is het afspelen zo eenvoudig als het maar kan.

Open gewoon een video en klik op het Chromecast-logo, rechtsboven in de schermafbeelding. De mobiele app die u gebruikt streamt dan automatisch naar de Chromecast en de stream wordt afgespeeld.

Extra’s

Het leuke aan de Chromecast is dat alles aan de videostream door de Chromecast zelf wordt gedaan. Zelfs als uw apparaat oud, gehavend en met een langzame processor is uitgerust kunt u de Chromecast nog steeds met gemak gebruiken. Een dergelijk oud Android- en iOS-apparaat zorgt voor geweldige Chromecast “afstandsbedieningen” die u naast de bank in de woonkamer kunt laten zitten.


Dat is alles wat u nodig heeft om Chromecast te installeren.


Bron: https://www.howtogeek.com/237403/how-to-setup-your-new-chromecast/

Naamsbekendheid: Jason Fitzpatrick 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *