Beste kluis met mechanisch cijferslot van 2023

Vandaag duiken we dieper in het mechanisch cijferslot. Een van de manieren waarmee je een sluit kunt openen of afsluiten. Bij het aanschaffen van een kluis is het ontzettend belangrijk dat je van tevoren bij jezelf na gaat wat je in de kluis wil gaan bewaren. Wellicht zijn het niet zo zeer producten van waarde, maar wel items waar je zelf veel persoonlijke waarde aan hecht. Denk aan bepaalde diploma’s, foto’s of persoonlijke video’s. In andere gevallen heb je misschien een eigen zaak en wil je het cash geld in een kluis bewaren. Op die manier kunnen inbrekers moeilijk bij het geld raken, en is het vaak ook nog eens beschermd tegen brand en hitte. 

Wanneer je bepaald hebt wat er opgeslagen moet worden in de kluis, en misschien ook wel het type kluis al hebt geselecteerd, moet je nog naar een ding kijken: het slot. Er zijn verschillende soorten sloten op de markt. De meeste kluis modellen bieden ook de mogelijkheid om bij aankoop voor hetzelfde model uit verschillende sloten te kiezen.

De meest traditionele kluizen kwamen oorspronkelijk met een sleutelslot. Vandaag de dag kunnen we die onder verdelen in een cilinderslot en een dubbelbaardslot. Een cilinderslot is te vergelijken met een slot dat ook op ramen en deuren bevestigd is. Een dubbelbaardslot is net iets gecompliceerder. Dergelijke sleutels hebben 2 soorten inkepingen waardoor ze precies in het specifieke slot passen. 

En wat moderner slot is het elektronische cijferslot. Je gebruikt dan een unieke code om de kluisdeur open te krijgen. Dergelijke sloten werken op batterijen. Wanneer de batterij leeg is of stoort krijg je de meeste elektronische kluizen ook open met een noodsleutel. Een relatief nieuw type slot dat nog maar weinig voorkomt is een biometrisch codeslot. Dit soort sloten zijn te openen met slechts een vingerafdruk. Tot slot hebben we ook nog het mechanische cijferslot, een slot dat al jaren wordt gebruikt op verschillende soorten kluizen. Maar wat is dat precies?


Wat is een mechanisch cijferslot?

Een mechanisch cijferslot wordt vaak ook wel een combinatie- of een draaislot genoemd. Je opent het slot door de juiste cijfercombinatie te draaien. Je kunt het mechanische cijferslot instellen op elke gewenste code. Dit doe je door een speciale stelsleutel te gebruiken aan de achterkant van de kluisdeur. Deze stelsleutel of hoofdsleutel kan door de beheerder ook gebruikt worden om een pincode te herstellen of aan te passen. Handig wanneer je de kluis overdraagt aan iemand anders.

Mechanische cijfersloten worden al jaren gebruikt en vaak geassocieerd met traditionele kluizen. Wanneer je goed naar bepaalde films en series kijkt zul je zien dat veel van de kluizen in filmwereld een mechanisch cijfer/draaislot hebben. Mechanische cijfersloten zijn uiterst betrouwbaar. Alleen de persoon die de cijfercombinatie weet kan de kluis openen, en je hoeft je geen zorgen meer te maken om zoekgeraakte sleutels.  Als we een nadeel zouden kunnen noemen dan zou dat zijn dat je de draaischijf precies goed moet draaien. Anders pakt het slot de cijfercombinatie niet. 


Waarom een mechanisch cijferslot?

Mechanische cijfersloten zijn uiterst betrouwbaar. Ze werken niet op stroom of batterijen, zoals bijvoorbeeld een elektronisch codeslot. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het slot vastloopt of niet opent zonder stroom of batterijen. Ten opzichte van een sleutelslot is een mechanisch cijferslot ook ontzettend handig. Je hoeft enkel een code te onthouden en niet continue te letten op een of meerdere sleutels. De stelsleutel gebruikt je alleen om de code in eerste instantie in te stellen of om deze te her-coderen. Met een mechanisch codeslot heb je voor meerdere beheerders ook maar een code nodig. Je bepaald zelf wie deze code heeft en dus toegang krijgt tot de kluis. 


Beste kluis met mechanisch cijferslot: Dit is onze top 5

We weten inmiddels wat een mechanisch cijferslot is en kennen de voordelen. Op dit punt heb je waarschijnlijk dat dit de beste kluis is voor zakelijk en privé gebruik. Het is dus tijd om naar specifieke merken en modellen te gaan kijken. Om je optimaal te adviseren hebben we een speciale top 5 samengesteld. Zo vindt je makkelijker de kluis met mechanisch cijferslot die perfect bij je past. 

Dit zijn de 5 beste kluizen met mechanische cijferslot van 2024:


1. HardwareStore veilige kluis

MustangSafes MS-M1003 S1

HardwareStore biedt een breed scala aan veilige opslagoplossingen, inclusief meubelkluizen met mechanische cijfersloten. De kluis is speciaal ontworpen om je waardevolle spullen en documenten te beschermen tegen diefstal, brand en andere mogelijke schade.

De meubelkluis met een mechanisch cijferslot is een betrouwbare en robuuste optie voor thuisgebruik, op kantoor of in andere commerciële omgevingen. Het cijferslotmechanisme zorgt voor een eenvoudige en gemakkelijke bediening zonder dat je een sleutel nodig hebt. Dit biedt extra gemak en elimineert het risico van het kwijtraken van de sleutel.

De kluis is gemaakt van duurzame materialen, zoals hoogwaardig staal, dat bestand is tegen inbraakpogingen. We hebben het ontwerp ook geoptimaliseerd om weerstand te bieden tegen brand, wat een extra laag bescherming biedt voor je belangrijke documenten en kostbaarheden.

Bij het instellen van het cijferslot kun je je eigen persoonlijke combinatie kiezen. Zorg ervoor dat je een code kiest die gemakkelijk te onthouden is, maar moeilijk te raden is voor anderen. Het cijferslotmechanisme is ontworpen om weerstand te bieden tegen pogingen tot manipulatie of het raden van de code.

Naast het mechanische cijferslot kan onze meubelkluis ook extra functies hebben, zoals verstelbare planken, interne verlichting en bevestigingspunten om de kluis aan de vloer of muur te bevestigen voor extra stabiliteit en veiligheid.

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van een kluis slechts één element is van een algehele beveiligingsstrategie. We raden je aan om ook andere maatregelen te nemen, zoals het installeren van beveiligingscamera’s, het gebruik van alarmsystemen en het nemen van voorzorgsmaatregelen om onbevoegde toegang tot je eigendommen te voorkomen.

Voordelen
 • Gecertificeerd inbraak werend 
 • Leg bord voor organisatie in de kluis 
 • Brandbestendig
 • Ideaal voor geld en documenten
Nadelen
 • Niet een hele grote kluis

2. DERRUK-TY Antidiefstalkluis 

DERRUK-TY Antidiefstalkluis
DERRUK-TY Antidiefstalkluis 

De kleine en compacte antidiefstal kluis van DERRUK-TY kan naast een kast of desktop ook aan de muur bevestigd worden. Door zijn kleine formaat kan hij makkelijk verplaatst worden, waardoor je jouw waardevolle items altijd met je mee kunt nemen. De kluis bestaat uit een vijflaags legeringsgietwerk waardoor hij extra beschermt tegen krachten van buiten en schade aan voorwerpen kan voorkomen. 

Het paneel van de DERRUK-TY-kluis is gemaakt van roestvrijstaal. Hierdoor is hij krasbestendig, corrosie werend, anti roest en beschermt hij tegen allerlei soorten inbraak gereedschap. Het mechanisch codeslot bestaat uit een 6-cijferige combinatie. Er zijn maar liefst 100 combinaties mogelijk, waardoor de code moeilijk te kraken is. 

Voordelen
 • Klein en compact – makkelijk met je mee te nemen
 • Stevig door zijn behuizing van vijflaags legeringsgietwerk
Nadelen
 • Geen certificeringen voor brand- en inbraakwerendheid 

3. Idena 50035 Spaarkluis

Handson YB-350A-M 
 

Deze kluis is ideaal voor het bewaren van belangrijke documenten en geld. De kluis heeft vakjes: het onderste vak is voor biljetten en het bovenste vak is voor munten. Bovenop de spaarpot zie je een gleuf. Deze gleuf is ideaal om geld doorheen te gooien zonder de kluis te hoeven openen. De kluis kan geopend worden met de twee bijgeleverde sleutels en/of het draaislot. De kluis is beschikbaar in de kleuren rood, blauw en zwart.

Het materiaal waarvan de kluis is gemaakt is stevig en gemaakt van staal. Goede kwaliteit dus. Hierdoor zal de kluis dus voldoende bescherming bieden voor de inhoud van de kluis. Het slot is dus een mechanisch draaislot. Dit is heel makkelijk in gebruik. En mocht je de code niet meer weten en willen veranderen kun je de sleutels hiervoor gebruiken.

Wel is deze kluis echt alleen geschikt voor kleine voorwerpen. Denk hierbij dus aan geld, documenten en sierraden. Voor grote voorwerpen zul je een grotere kluis nodig hebben. Als je juist op zoek bent naar een kluis voor bijvoorbeeld je geld, dan is deze kluis zeker een aanrader. Het formaat van de kluis is ideaal en de kluis is ook helemaal niet duur. Al met al dus een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Enthousiast geworden over deze kluis? Klik dan vooral even op de link hieronder.

Voordelen
 • Goede kwaliteit voor een lage prijs
 • Voorzien van noodsleutels
 • Ideaal voor geld, documenten en sierraden
 • Stevig en van staal gemaakt
 • Gleuf in de bovenkant
Nadelen
 • Niet heel groot 

4. Brandwerende waterdichte kluis

De Raat Royal Safe R15 PI

Dit zijn veelverkochte kluizen voor huizen, kantoren, hotels en andere zakelijke plaatsen. Ze zijn geschikt voor het opbergen van allerlei spullen, zoals geld, belangrijke documenten en sierraden. Ook voor deze kluis krijg je twee sleutels. Deze twee sleutels kun je gebruiken als je de code van de kluis bent vergeten. Laat deze dan ook niet rond je kluis slingeren, want dan kan iedereen zomaar de kluis openen.

Deze kluis heeft genoeg capaciteit om je waardevolle spullen in op te bergen. Daarnaast is de kluis gemaakt van massief staal. De stalen kast en de lasergesneden deur verbeteren het veiligheidsniveau van de kluis aanzienlijk. De stalendeur is dan ook breekbestendig. Je weet zeker dat je spullen veilig zijn in deze kluis, en dat geeft veel rust in je hoofd.

Tot nu toe vind ik dit zeker één van de beste kluizen. Helaas is hij aanzienlijk duurder dan de vorige besproken kluizen. Dit is dan voor mij ook de reden dat hij op nummer 4 komt. Natuurlijk zijn er hele goede redenen dat hij duurder is dan de vorige kluizen, zoals het mooie design en de grote opslagruimte die hij biedt.

Voordelen
 • Bewezen inbraak- en brandwerend 
 • Compact genoeg om in kleine ruimtes te plaatsen 
 • Grote opslagcapaciteit
 • Geschikt voor al je belangrijke bezittingen
 • Geschikt voor alle zakelijke ruimtes
 • Mooi design
Nadelen
 • Redelijk duur

5. Kluis met verstelbare scheidingswand

MustangSafes Wapenkluis MSG 7-19 S1(

Deze kluis lijkt redelijkveel op de vorige, maar is iets groter en heeft ook verstelbare scheidingswanden. De kluis ie geverfd met 7-laags milieuvriendelijke bakverf. Deze verf vervaagt niet, laat geen verf vallen en roest niet. Voor het slot heb je een 6-cijferige code nodig. Er bestaan wel een miljoen combinaties van 6 cijfers, dus het raden van deze combinatie is bijna onmogelijk. Daarom is de kluis goed diefstalbestendig. Wat de kluis ook heel veilig maakt is het feit dat deze gemaakt is van staal. En ook bij deze kluis is het weer zo dat als je het wachtwoord bent vergeten, je een nieuwe kan aanmaken door de bijgeleverde sleutels te grbuiken. Al met al een hele mooie, maar ook vooral fijne kluis.

Voordelen
 • Veel opslagruimte
 • Gemaakt van stevig materiaal
 • Verplaatsbare scheidingswanden
 • Mooi ontwerp
 • 6-cijferige code nodig
Nadelen
 • Groot dus moeilijk op te bergen

Wat is een kluis met een mechanisch cijferslot?

Een kluis met een mechanisch cijferslot is een beveiligde opbergbox die wordt geopend en gesloten met behulp van een draaibaar cijferslot. Het slot bestaat uit een reeks draaibare schijven met cijfers erop, waarbij een specifieke combinatie van cijfers moet worden ingesteld om de kluis te ontgrendelen.

Hoe werkt een kluis met een mechanisch cijferslot?

Een mechanisch cijferslot heeft meestal drie of vier schijven met cijfers erop. Om de kluis te ontgrendelen, moeten deze schijven worden gedraaid naar een specifieke combinatie van cijfers. Elke schijf kan meestal van 0 tot 9 worden gedraaid. Wanneer de juiste combinatie is ingesteld, zal het slot ontgrendelen en kan de kluis worden geopend.

Wat zijn de voordelen van een kluis met een mechanisch cijferslot?

Geen behoefte aan elektriciteit of batterijen: Een mechanisch cijferslot werkt zonder stroomtoevoer, waardoor het betrouwbaar blijft, zelfs tijdens stroomstoringen.
Betrouwbaarheid: Mechanische cijfersloten zijn vaak duurzaam en minder gevoelig voor storingen dan elektronische sloten.
Eenvoudig in gebruik: Ze zijn over het algemeen gemakkelijk te begrijpen en te bedienen, zonder dat er speciale codes of sleutels nodig zijn.

Wat zijn de nadelen van een kluis met een mechanisch cijferslot?

Beperkte combinaties: Een mechanisch cijferslot biedt meestal een beperkt aantal combinaties in vergelijking met digitale codesloten.
– Langzamere ontgrendeling: Het instellen van de juiste combinatie bij een mechanisch cijferslot kan meer tijd kosten dan het invoeren van een pincode op een digitaal slot.
– Geen extra beveiligingsfuncties: Mechanische cijfersloten bieden meestal geen extra beveiligingsfuncties, zoals tijdsvertraging of auditlogs, die beschikbaar zijn op sommige digitale sloten.

Kan een kluis met een mechanisch cijferslot worden gekraakt?

Hoewel het in theorie mogelijk is om een kluis met een mechanisch cijferslot te kraken, kan het erg moeilijk zijn zonder speciale vaardigheden en gereedschappen. Mechanische cijfersloten kunnen echter kwetsbaar zijn voor methoden zoals brute-force aanvallen of het manipuleren van het slotmechanisme, dus het is belangrijk om een sterke combinatie te kiezen en de kluis op een veilige locatie te bewaren.

Bekijk ook: Dit zijn de 5 beste kluizen van 2024:

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *