Logitech C920 Webcam Review

De Logitech C920 heeft een legendarische status bereikt onder de webcams. Sinds 2016 is dit nog steeds een van de beste webcams die momenteel op de markt zijn.


  • Geweldige beeldkwaliteit
  • Betaalbaar
  • Zwakke witbalans
  • Statief niet afneembaar


Voordat we ons in de details van de prestaties van de C920 verdiepen, laten we even een eerbetoon brengen aan de bouwkwaliteit. Oké, hij is niet heel wendbaar, hij is niet extravagant, maar hij is zeer goed gemaakt. De lens wordt beschermd door een glazen paneel dat is gemonteerd op een duurzaam plastic omhulsel. De kabel is niet afneembaar, maar wel omhuld met een dikke laag rubber. U hoeft niet te aarzelen om hem in uw rugzak te gooien. Hij gaat absoluut niet makkelijk kapot.

De C920 maakt gebruik van een plastic clip om de monitor vast te pakken. De clip doet dienst als een fatsoenlijke standaard als u hem op uw bureau moet plaatsen. Aan de onderkant van de standaard is een statiefbevestiging, handig voor als u iets meer stabiliteit nodig heeft. Een afneembare standaard zou handiger zijn, want dat zou het inpakken van het apparaat makkelijker maken.


Hoe installeert u de Logitech C920

Het installeren van de C920 is zeer makkelijk. U moet hem via een USB-kabel inpluggen en de video-applicatie start. Dat is alles wat u moet doen. Eenmaal ingesteld kan de C920 in verschillende resoluties opnemen. De meesten van ons zullen hem instellen om op te nemen in 1080 p met dertig frames per seconde, maar hij ondersteunt ook het opnemen in 720 p met dertig frames per seconde. Het gezichtsveld strekt zich uit tot 78 graden en kan kleiner gemaakt worden als u meer focus wilt.


Kan de C90 goed tegen donker?

Geef hem voldoende licht en de C920 zorgt voor sterke beeldprestaties. De details zijn helder en de kleuren zijn levendig. Bovendien is zijn autofocus snel en nauwkeurig. U kunt gerust rondlopen zonder dat de camera de focus kwijtraakt.

In een donkere omgeving vertrouwt de C920 op de RightLight 2-technologie van Logitech om de beeldhelderheid te behouden. RightLight 2 past de helderheid, het contrast en de kleurinstellingen automatisch aan. Het algoritme werkt geweldig en produceert mooie beelden met weinig licht. Houd er echter rekening mee dat dit niet het beste is wat we hebben gezien; die eer behoort toe aan de Logitech Brio. In vergelijking met de Brio schiet de C920 onder dezelfde lichtomstandigheden een stuk donkerder. De Brio kost wel meer dan het dubbele, dus laten we deze achterwege.


Hoe goed is de beeldkwaliteit?

De C920 blinkt uit in bijna elk aspect van onze beeldkwaliteit test. Terwijl hij de meeste vakjes in detail en kleur aftekent, is zijn automatische witbalans soms slecht. De automatische kalibratie brengt een blauwe tint aan, waardoor de beelden een koude tint krijgen. Bovendien vervormt het de kleur een beetje door rode gebieden te laten verschijnen. Dit effect is het sterkst aanwezig bij weinig licht.

Gelukkig kan dit probleem worden opgelost via de Logitech Camera instellingen software. Deze software is makkelijk te gebruiken en heeft opties voor helderheid, contrast, kleurintensiteit en witbalans. Als u de witbalans verandert – iets wat u waarschijnlijk wilt doen – wordt de automatische kalibratie van de camera uitgeschakeld. Dit betekent dat als de kleur van de verlichting verandert, bijvoorbeeld van daglicht naar kamerlicht, u de instelling handmatig moet aanpassen.


Hoe goed is de microfoon?

De geïntegreerde stereomicrofoon staat op gelijke voet met een gemiddelde laptop microfoon. Mijn stem klinkt blikkerig en een beetje krassend. Als de geluidskwaliteit voor u belangrijk is, gebruik dan zeker een andere microfoon.

Veel streamers maken bij het streamen gebruik van vervangende software op de achtergrond. Logitech bestempelt de C920 niet als ondersteund apparaat. Toch heb ik hem toch getest met ChromaCam. Dit is software die uw achtergrond vervangt met iets anders. Tot mijn verbazing werkt de C920 prachtig en waren de uitslagen zeer goed.


Wat is de prijs van de Logitech C920?

De prijs van de Logitech C920 is momenteel €62,99 op bol.com en €93,99 op Coolblue. Ik zal hieronder de links zetten voor de beste aanbiedingen.Bekijk ook: De beste webcam van 2020


Bron: https://www.pcgamer.com/logitech-c920-webcam-review/

Naamsvermelding: Tom Li

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *