Mobiele Airco Met Slang

We kennen het allemaal, die zomerse hitte waarbij je eigenlijk niets anders wilt doen dan in een koud zwembad liggen. Echter is dit helaas niet altijd mogelijk. Wat op zo een dag ontzettend handig kan zijn is een mobiele airco. Deze zijn beschikbaar in veel verschillende soorten. In dit artikel zullen we ons gaan focussen op de mobiele airco met slang.

Mobiele airco’s zijn bij veel mensen populair vanwege hun flexibiliteit. Ze zijn makkelijk te installeren en eenvoudig te verplaatsen. Je stopt simpelweg de stekker in het stopcontact en zorgt ervoor dat de afvoerslang naar buiten wordt gehangen. Veel mobiele airco’s hebben overige handige functies zoals een ontvochtigingsfunctie.

Een mobiele airco is de ideale oplossing voor iedereen die op simpele wijze verschillende ruimtes wilt verkoelen. De mobiele airco met slang kan overal neergezet worden zolang er maar gelegenheid is de slang naar buiten de geleiden. Zo kun je ervoor kiezen om de mobiele airco bij een raam of deuropening te plaatsen. Verplaatsing van de airco is eenvoudig met de aanwezige wieltje waarmee je het apparaat overal naartoe rolt.


Mobiele Airco Met Slang: Dit is onze top 5

Er zijn veel verschillende merken die mobiele airco’s aanbieden, wat de keuze soms best lastig kan maken. Daarom hebben wij een top 5 voor jou samengesteld. Hieronder bespreken een aantal van de beste mobiele airco’s van dit moment. We kijken naar zowel de goede als de minder goede kanten van alle producten.

Dit zijn de 5 beste mobiele airco’s met slang van 2024:


1. Evolar EVO-ES9000

De eerste airco waar we naar willen kijken is de mobiele airco van Evolar. Dit apparaat is zeker niet de goedkoopste in zijn klasse maar brengt absoluut veel voordelen met zich mee.

Om te beginnen is deze airco geschikt voor grotere ruimtes tot wel 33 vierkante meter. Met een vermogen van 2500 Watt zou je wellicht verwachten dat deze airco een hoop herrie met zich meebrengt. Het tegendeel is echter waar. Met een geluidsniveau van maximaal 45 dB is dit een zeer stil apparaat. Ideaal dus voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Nog een leuke bijkomstigheid van deze airco is het feit dat deze een mobiele bediening heeft via een app op je telefoon. Zo kun jij dus lekker in bed of op de bank blijven liggen terwijl je de standen van de airco aanpast naar wens.

Deze airco onderscheidt zich van soortgelijke producten met de 3-in-1 werking van koelen, verwarmen en het reguleren van luchtvochtigheid.


2. Inventum AC905W – Mobiele Airco met slang

Deze mobiele airco met slang naar buiten, kan ruimtes tot wel 35 vierkante meter verkoelen. Het product heeft een koelvermogen van 2600 Watt, wat resulteert in een geluidsniveau van 65 dB. Naast het koele van de ruimte kan dit apparaat ook dienen als ventilator en ontvochtiger.

Deze airco is simpel te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Met een gewicht van 29 kilo, kun je dit apparaat zonder al te veel moeite verplaatsen naar verschillende ruimtes binnen jouw woning. Deze mobiele airco heeft een zeer goede prijskwaliteit verhouding. Een dergelijk vermogen voor deze prijs is absoluut niet verkeerd.

Met zijn compacte uiterlijk is deze airco een eyecatcher in iedere ruimte tot een maximum van wel 35 vierkante meter.


3. AEG AXP34U338HW- Mobiele Airco

Deze airco is geschikt voor ruimtes tot wel 40 vierkante meter. Met een koelvermogen van 3400 Watt, heeft dit apparaat geen moeite om een dergelijk formaat ruimte te koelen. Naast de koelfunctie kan deze mobiele airco ook fungeren als ontvochtiger.

Dit product wordt geleverd met een afstandsbediening die zorgt voor een eenvoudige, snelle bediening. Met een gewicht van circa 34 kilo, is deze airco prima te verplaatsen tussen verschillende ruimtes. Deze mobiele airco gebruikt het duurzame gas R290. Dit vermindert het broeikaseffect in vergelijking met andere veelgebruikte gassen. Dat maakt dit product een zeer duurzame oplossing.

Aangezien deze airco geschikt is voor ruimtes tot wel 40 vierkante meter, is deze ideaal voor grotere woningen waarin grote ruimtes gekoeld dienen te worden.


4. Tristar AC-5477 3-in-1 Mobiele Airco

In vergelijking met de andere airco’s in dit artikel, is deze Tristar airco absoluut een koopje. Laten we eens gaan kijken of deze ook een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Om te beginnen is deze airco met een gewicht van 18 kilo een zeer licht apparaat. Dit betekent dat deze zonder enig probleem eenvoudig te verplaatsen is. Met een vermogen van 785 Watt is dit apparaat echter wel een stuk minder krachtig dan de andere varianten. Je kunt hiermee ruimtes verkoelen tot een maximum van 25 vierkante meter.

Deze airco is simpel in gebruik met een eenvoudige afstandsbediening en is voorzien van een ontvochtigingsfunctie. Een nadeel van dit product is het lawaai dat deze maakt wanneer de hoogste stand wordt ingeschakeld.

Deze airco onderscheidt zich middels zijn lichte gewicht van 18 kilo, wat deze extreem wendbaar maakt.  


5. TROTEC Mobiele Airco Met Slang PAC 2100. X

Ook deze airco heeft een zacht prijsje in vergelijking met soortgelijke in zijn klasse. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 25 vierkante meter. Deze mobiele airco met slang wordt geleverd met een handige afstandsbediening en heeft een gewicht van circa 23 kilo. Hierdoor is het apparaat makkelijk te verplaatsen binnen verschillende ruimtes.

Met een vermogen van 2000 Watt is dit nog best een krachtig apparaat voor zo een compacte airco. Met een geluidsniveau van 53 dB, is dit een van de stillere airco’s. Naast de koelfunctie kan ook gebruik worden gemaakt van een luchtreinigingsfunctie die ervoor zorgt dat pluisjes, stof en haren niet langer voor irritaties zorgen.

Deze mobiele airconditioner kan jou zelfs helpen om geld te besparen met zijn energiebesparingsfunctie. Naast de relatief lage aanschafwaarde van dit apparaat, is ook deze functie nog eens extra leuk voor de portemonnee.


Conclusie: Wat is de beste mobiele airco met slang?

De keuze voor de beste airco voor jou hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Heb jij bijvoorbeeld een ruime woning met grote ruimtes die gekoeld moeten worden, dan dien je een mobiele airco aan te schaffen die een groter koelvermogen heeft en hier dus toe in staat is. Je levert dan echter wel in op gewicht, een airco met meer vermogen is nu eenmaal wat zwaarder dan een variant met minder vermogen.

Wanneer je de mobiele airco wilt gebruiken voor zeer kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld een kantoor, heb je voldoende aan een compact apparaat met een vermogen dat ligt rond de 1000 Watt. Deze varianten zijn vaak lichter in gewicht en dus ook makkelijker te verplaatsen.

Naast het vermogen kun je je afvragen of er wellicht andere zaken zijn die voor jou van belang zijn. Denk hierbij aan duurzaamheid, energiezuinigheid, formaat, gewicht of bedieningswijze. Wanneer je de relevantie van deze zaken voor jezelf hebt vastgesteld, zal je beter in staat zijn een weloverwogen keuze te maken. Hopelijk heeft dit artikel je hier iets meer inzicht in gegeven en jou geholpen om de juiste keuze te maken.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *