Papierversnipperaar voor thuis

Een papierversnipperaar hoort bij jouw thuiskantoor. Dit accessoire is onmisbaar in vrijwel elk huishouden. Met een versnipperaar kun je documenten op een veilige manier weggooien, zonder dat privacygevoelige gegevens op straat komen te liggen. Daarnaast houdt een papierversnipperaar voor thuis jouw administratie op orde. Maar waar moeten deze apparaten eigenlijk aan kunnen voldoen?

Bij de aanschaf van een papierversnipperaar voor thuisgebruik, zijn er nogal wat overwegingen te maken. Want hoeveel liter moet de inhoud van de opvangbak zijn? En moet de versnipperaar naast papier ook nietjes of paperclips kunnen vernietigen? Allemaal keuzes die bijdragen aan een goede aankoop. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een papierversnipperaar voor thuis én voorzien we je van onze top 5. 


Waar moet een goede papierversnipperaar voor thuisgebruik aan kunnen voldoen? 

Een papierversnipperaar voor thuis versnipperd documenten en papier. Sommige exemplaren zijn zelfs zo krachtig dat ze ook nietjes en paperclips vernietigen. Deze hoef je vooraf dus niet te verwijderen. Een goede papierversnipperaar voor thuis kan meerdere vellen tegelijk versnipperen. Dit kunnen 5 vellen zijn, maar ook 8 of zelfs meer. Daarbij heb je ook nog de keuze uit verschillende snijtypes. Zo kun je kiezen voor een versnipperaar die het papier in snippers of stroken versnijdt.

Een goed apparaat heeft ook een ruime opvangbak. Bijvoorbeeld van 14 of zelfs 15 liter. Zo kun je behoorlijk wat documenten versnipperen voordat je de bak hoeft te legen. Wil je vooral documenten met privacygevoelige gegevens vernietigen? Let dan ook op het veiligheidsniveau van de papierversnipperaar voor thuis. Des te kleiner de snippers, des te hoger de veiligheid. Wil je zeker zijn van een goede aankoop? Maak dan een keuze uit onze top 5 versnipperaars voor thuisgebruik.


Beste papierversnipperaar voor thuis: dit is onze top 5

Natuurlijk wil je een goede aankoop doen als je op zoek bent naar een papierversnipperaar. Of je deze nu dagelijks gebruikt of slechts af en toe. In onze top 5 vind je de beste versnipperaars voor thuis. Ze zijn eenvoudig in gebruik én voorzien je van diverse handige functies. Het kopen van een goed apparaat was nog nooit zo eenvoudig.

Dit zijn de beste papierversnipperaars voor thuis van 2024:


1. Rexel Momentum X308

Deze papierversnipperaar van Rexel is ideaal voor thuis. Bijvoorbeeld in de hobbykamer of op kantoor. Deze versnipperaar kan tot wel 8 vellen papier per keer vernietigen. Deze worden cross-cut versneden in snippers van 5 x 42 mm. Het apparaat heeft een P-3 veiligheidsnorm en voldoet daarmee aan de AVG eisen. Deze papierversnipperaar voor thuis heeft een doorlooptijd van 3 minuten. Ook nietjes en paperclips vormen geen probleem. De opvangbak heeft een capaciteit van 15 liter. Je kunt dus tot wel 100 vellen papier versnipperen voordat je de bak hoeft te legen. De papierversnipperaar heeft een gewicht van 5,2 kg.


2. Rexel Alpha

Deze Alpha papierversnipperaar van Rexel is bijzonder krachtig en geschikt voor thuis. Met dit apparaat versnijd je tot wel 5 vellen papier in één handeling. Deze versnipperaar heeft een P-1 veiligheidsnorm volgens de AVG normen. Naast papier kunnen de snijders ook hard plastic van creditcards versnipperen, evenals nietjes en paperclips. Deze hoef je dus niet eerst te verwijderen. Dit apparaat versnijdt in stroken van 7,2 mm. Jouw persoonlijke gegevens blijven dus altijd veilig. Deze papierversnipperaar heeft een doorlooptijd van 3 minuten. De opvangbak van 10 liter is ruim genoeg voor 30 vellen papier. Deze versnipperaar is met 1,9 kg licht van gewicht.


3. Rexel Alpha Cross Cut

Deze Cross Cut papierversnipperaar van Rexel is een onmisbaar accessoire binnen elk huishouden en thuiskantoor. Je kunt tot wel 5 vellen van 80 grams papier tegelijkertijd laten versnijden in snippers. Deze worden zo klein versnipperd dat deze papierversnipperaar voor thuis een P-3 veiligheidsnorm heeft. De kop van de versnipperaar is eenvoudig van de opvangbak te halen. Deze is met een inhoud van 14 liter snel en eenvoudig te legen. Je sluit deze versnipperaar voor thuis eenvoudig aan via het stopcontact.


4. DESQ 20009

Deze DESQ papierversnipperaar voor thuis kan tot wel 8 vellen per keer versnipperen. De buitenzijde van de versnipperaar heeft een mat zwarte afwerking. Daardoor past hij vrijwel altijd binnen de inrichting van jouw thuiskantoor. Deze versnipperaar voor thuis heeft een hoog veiligheidsniveau (P-4) en voldoet aan de normen van de AVG. Het papier wordt versnipperd in stukken van 5 x 38 mm. De snijder is zo krachtig dat deze ook bankpasjes versnipperd. Der opvangbak heeft met 11 liter een ruime capaciteit.


5. HSM Shredstar X10

Met deze papierversnipperaar van HSM haal je veel vermogen in huis. Je kunt namelijk tot wel 10 vellen per keer laten versnipperen. Dit apparaat heeft een P-4 veiligheidsnorm. Papier wordt als micro-snipper versneden. Zelfs de meest gevoelige informatie blijft geheim en kan veilig worden afgevoerd. Deze papierversnipperaar voor thuis is zo krachtig dat het naast papier ook pasjes en cd’s kan vernietigen. Opvangen doe je in een aparte opvangbak met een gezamenlijke capaciteit van  maar liefst 20 liter. Dit apparaat is voorzien van diverse led indicatielampjes, een start/stop functie en een terugloop functie. Deze versnipperaar voor thuis heeft een gewicht van 7,9 kg.


Veilige en eenvoudig te bedienen papierversnipperaars voor in huis

Met een papierversnipperaar hoef je dus niet meer bang te zijn dat persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. De snippers kunnen eenvoudig als oud papier worden aangeboden, maar kunnen ook hergebruikt worden. Bijvoorbeeld als strooisel in een dierenverblijf. Daarbij kun je ook nog eens kiezen voor een versnipperaar die naast papier ook ander materiaal versnijdt. Bijvoorbeeld plastic pasjes. Oude bankpassen kun je dus altijd veilig weggooien.

Wil je geen paperclips of nietjes hoeven te verwijderen? Kies dan voor een papierversnipperaar die hiervoor geschikt is. De versnijder is bij deze versnipperaars krachtiger. De papierversnipperaars voor thuisgebruik uit onze top 5 overtuigen door gebruiksgemak én kwaliteit. Daarom zijn ze een vaste kracht binnen elk huishouden en thuiskantoor.


Bekijk ook: De beste papierversnipperaars van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *