Playstation VR Review

Er zijn nu drie VR-headsets beschikbaar voor consumenten. Waarschijnlijk is de Playstation VR degene die u zult kopen. Het is een product dat echt voldoet aan de hype. Het heeft helaas nog niet de gamebibliotheek heeft die het nodig heeft. Toch zijn nieuwe titels zoals Resident Evil 7 in staat om een echt meeslepende ervaring naar uw woonkamer te brengen. Als u een PS4 of een PS4 Pro hebt, dan is het zeker de moeite waard om er eens naar te kijken.


PlayStation VR overzicht: Wat u moet weten

Als u een PS4 en een DualShock 4 controller bezit, bent u al halverwege. De Playstation VR sluit u aan op de achterkant van uw console. U kunt hem gebruiken via de gebundelde bedieningskast, met als enige andere vereiste een PlayStation camera. Deze wordt niet meegeleverd met de headset, maar in verschillende winkels wordt deze verkocht. Het is ook een onderdeel van de Playstation VR bundel, dus u kunt ook die kopen.

De PlayStation camera is de nieuwe versie van de tweede generatie. Hij heeft nu een cilindervormig ontwerp en een scharnierende standaard, waardoor hij gemakkelijker met de headset werkt. De hardware binnenin is echter precies hetzelfde als het vorige model. U hoeft dus niet te upgraden als u er al een hebt.

Met die drie dingen op hun plaats, bent u klaar om te gaan. Er komt geen PC aan te pas, geen gedoe met het upgraden van de onderdelen van uw console en u hoeft geen groot deel van uw woonkamer te ontruimen om het te kunnen gebruiken. Sony raadt u nog steeds aan om ongeveer een meter van de camera te gaan zitten. De Playstation VR is dus vooral om zittend te gebruiken. Hierdoor hoeft u de meubels in ieder geval niet elke keer te verplaatsen als u wilt gaan spelen.


PlayStation Move controllers

Het is ook de moeite waard om op te merken dat Playstation VR ook de Move controllers van Sony ondersteunt. Deze motion control toverstokken werden oorspronkelijk gelanceerd voor de PS3 na het op hol geslagen succes van de Wii. Sindsdien waren ze niet heel geliefd, omdat er gewoonweg niet zoveel spellen zijn uitgebracht die hen daadwerkelijk ondersteunen. Als u toevallig een stel in een oude kast hebt liggen, dan moet u ze wel pakken. Er zijn namelijk verschillende Playstation VR-games die ze met veel effect gebruiken.

Het zijn geen essentiële controllers. Er zijn maar heel weinig games die alleen Move controllers ondersteunen. Toch raden wij u aan om ze toch te kopen. De meeste spelen die hen steunen gebruiken ze, zodat u uw handen afzonderlijk kunt besturen. Dit voelt veel natuurlijker dan het bewegen met een DualShock 4.


PlayStation VR Installeren

Net als de Oculus Rift en HTC Vive is PlayStation VR een headset aan een kabel. Dat betekent dat er een lange kabel is die van de achterkant van de headset naar de hoofdbediening box loopt. Deze moet u ook weer in de achterkant van uw PS4 wordt gestoken. U gaat meestal zitten, dus het is onwaarschijnlijk dat u uw benen erin verstrikt raken. Het is wel iets waar u zich bewust van moet zijn als uw console in een drukke woonkamer staat. U kunt een beetje staan en bewegen als u een game speelt die de PlayStation Move controllers van Sony ondersteunt. Toch zijn het grotendeels games waarbij u zit en u niet rond hoeft te lopen.

Credits voor de foto: expertreviews.co.uk

U vindt twee samengevoegde kabels aan de achterkant van de headset. Een is de HDMI kabel en de ander is een aansluiting specifiek voor PlayStation. De Processing Unit weerspiegelt het ontwerp van de originele PS4. Het heeft een led-lichtstrook aan de voorkant zoals de PS4. Het kleinere gedeelte schuift netjes naar achteren om twee poorten te verstopppen. Vervolgens schuift u de behuizing naar achteren om alles netjes en opgeruimd te houden.

Aan de achterkant van de verwerkingseenheid bevindt zich een stroomaansluiting, een micro-USB-poort en twee HDMI-uitgangen. Eentje is voor aansluiting op uw tv en één voor aansluiting op uw PS4. Alle kabels worden meegeleverd in de doos. U krijgt slechts één HDMI kabel. Dit zou geen probleem moeten zijn, omdat u al een HDMI kabel moet hebben om uw PS4 op uw tv aan te sluiten.

De micro-USB-poort moet worden aangesloten op een van de USB-poorten van uw PS4. Helaas zitten deze aan de voorkant van de console, dus u zult één draad naar voren moeten leggen. Dat is jammer, omdat Sony erg zijn best heeft gedaan om de Processing Unit box zo discreet te maken.

Tot slot is er de PlayStation camera. In plaats van de Processing Unit aan te sluiten, hoeft u hem alleen maar aan te sluiten op de AUX poort. Deze zit aan de achterkant van de PS4. Dit is erg belangrijk, want dit apparaat houdt uw hoofdbewegingen bij.

Het is relatief makkelijk om in elkaar te zetten. De Vive duurde bijvoorbeeld veel langer. Dit valt binnen een kwartier te doen.


Bron: https://www.expertreviews.co.uk/sony/1405253/playstation-vr-review-sony

Naamsvermelding: Alan Martin

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *