Beste prullenbak met 3 vakken van 2023

Een prullenbak met 3 vakken is een populair item. En dat is niet voor niets. Ook mijn keuken is voorzien van een grote afvalemmer met verschillende compartimenten. Want afval scheiden is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook nog eens leuk om te doen. Eerlijk gezegd werkt het best een klein beetje verslavend en ben ik stiekem blij als ik weer wat afval mag weggooien. Bijvoorbeeld plastic, gft en restafval.

Een grote emmer met 3 aparte bakken gebruik je natuurlijk niet alleen in de keuken. Ook op kantoor zijn ze super handig. Met het grootste gemak scheid je oud papier van plastic en andere restproducten. De vakken leeg je vervolgens in de daarvoor bestemde kliko. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor prullenbakken met een sensor. Deze openen en sluiten automatisch. Jij hebt je handen immers vol met afval. Handig toch?


Wat is een goede afvalemmer met aparte vakken?

Als je overweegt om een prullenbak met 3 vakken te kopen, raad ik je aan om voor de beste keuze te gaan. Dat klinkt logisch, maar een afvalemmer moet daarvoor wel aan wat eisen voldoen. Zo moeten de bakken ruim genoeg en makkelijk uiteembaar te zijn. Ook is het verstandig om te kijken naar het design. Er zijn afvalscheidende prullenbakken met een verticaal of horizontaal ontwerp. De bakken bevinden zich onder of naast elkaar.

Welke je kiest is ook afhankelijk van de beschikbare ruimte. Zoek je een grote prullenbak met 3 vakken? Let dan ook op de inhoud van de containers. Je hoeft de bakken dan niet elke dag te legen. Ook niet geheel onbelangrijk is het soort vuilniszak dat in de bak past. Kun je deze standaard in de supermarkt kopen of moet je deze online bestellen? Ook deze afweging zorgt ervoor dat je prullenbak met vakken koopt die aan al jouw wensen voldoet.


Beste prullenbak met 3 vakken: dit is onze top 5

Mijn zoektocht naar een goede afvalemmer waarmee ik afval eenvoudig kon scheiden, was best een lange. Daarom maak ik het je graag wat makkelijker. De onderstaande prullenbakken behoorde tot mijn absolute top 5. Ze bieden nét dat beetje extra luxe en comfort. Daarnaast zijn deze prullenbakken met 3 vakken van hoogwaardige kwaliteit.

Daardoor hoef jij de komende jaren geen nieuw exemplaar aan te schaffen.

Dit zijn de 5 beste prullenbakken met 3 vakken van 2024:


1. Homra Nexo

Deze prullenbak is ideaal voor mensen die het belangrijk vinden om afval te scheiden. Hij heeft namelijk 3 vakken. Ook heeft hij een prachtig design en is zeer eenvoudig in gebruik. Boven is een groot vaak. Deze opent door middel van een sensor. Als je je hand er dus boven houdt, zal het vak opengaan. Het onderste vak moet je wel met je hand openen. Er zitten wielen onder het vak, waardoor hij soepel opent. Het onderste vak bestaat uit twee bakken, dus samen met het bovenste vak zijn dit er drie.

De drie afvalbakken zijn dus om afval te scheiden. Je kan bijvoorbeeld 1 bak gebruiken voor plastic, 1 voor oud papier en 1 voor restafval. Je kunt ook kiezen om een vak juist voor glas te gebruiken. Naast dat de 3 vakken heel handig zijn, draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Met deze afvalemmer haal je een fantastisch kwaliteitsproduct in huis. Doe jezelf en het milieu een plezier!


2. Homra Maxer

Dit is een mooie zwarte afvalscheidingsprullenbak met een inhoud van 60 liter. Hij bestaat dus uit drie vakken van 20 liter. De vakken gaan open door middel van een voetpedaal, wat hygiënisch is. Je kunt naar eigen wens de vakken indelen, maar vaak wordt gekozen voor groenafval, restafval en plastic. Het maakt niet heel erg uit wat je kiest, afval scheiden is altijd goed voor het milieu.

Een pluspunt is dat elk vak zijn eigen deksel heeft. Als je afval wil weggooien, open je de juiste bak. Zo hoeft dus niet elke bak open, en voorkom je onaangename geurtjes in je huis. In de bakken zitten binnenemmers met handvat waardoor je deze gemakkelijk uit het vak tilt. Aan de onderkant van de prullenbak zit een antislip laag. Hierdoor voorkom je beschadiging aan je vloer en zal de prullenbak goed op zijn plek blijven staan. Aan de achterkant zit een hendel, waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen. Dit is handig als je achter de prullenbak wil schoonmaken.


3. Ceruzo Prullenbak met 3 vakken

Deze stapelbare prullenbakken hebben een verticaal design. Ze nemen dus niet veel plaats in beslag. Je gebruikt ze in de keuken, maar ook op kantoor of op zolder. De bakken hebben elk een inhoud van 25 liter en zijn eenvoudig op elkaar te plaatsen. Restafval, groenafval en plastic kun je op deze manier makkelijk van elkaar scheiden. Door de meegeleverde stickers zie je eenvoudig welk afval bij welke bak hoort. Deze stapelbare afvalemmers zijn licht van gewicht en vervaardigd uit stevig kunststof. De bakken hebben per stuk een afmeting van 39.2 x 29.3 x 33.5 cm. Ze zijn geschikt voor standaard vuilniszakken.


4. StangVollby Halden Prullenbak met 3 vakken en sensor

Deze prullenbak heeft drie vakken, maar door middel van een scheidingswand kun je hier zelfs 4 van maken. Hij heeft een Ozon functie, waardoor hij automatisch 90% van de bacterien en virussen verwijderd. Deze functie kun je heel makkelijk activeren door de daarvoor bestemde knop 5 seconden ingedrukt te houden. Ook heeft hij een Odor control geurfilter, waardoor alle vervelende geurtjes gefilterd worden.

Boven heeft de prullenbak twee vakken van 12,5 liter en onder 1 van 25 liter die je makkelijk kunt scheiden in 2 vakken van 12,5 liter. De bovenste twee vakken kun je volledig contactloos gebruiken, door de sensor in de deksel. Ook kun je hem gewoon handmatig openen door een druk op de knop. De onderste vakken hebben wieltjes eronder en kun je open trekken met het handvat.


5. Homra Stephs

De Homra Stephs is een mooie compacte prullenbak met 3 aparte compartimenten. Het horizontale design neemt weinig ruimte in beslag waardoor hij zowel geschikt is voor de keuken als het thuiskantoor. De bakken hebben elk een inhoud van 15 liter. De behuizing is gemaakt van roestvrijstaal en is vuilafstotend. De deksels zijn apart te openen met een voetpedaal. Aan de kleuren op de pedalen kun je de juiste bak eenvoudig herkennen.  De prullenbak heeft een handig handvat en een antislip laag op de onderzijde. De emmer blijft dus altijd stevig staan. De bakken zijn voorzien van uitneembare binnenemmers. Deze prullenbak met 3 vakken heeft een afmeting van 53 x 48.5 x 35 cm.


Afval scheiden in de keuken was nog nooit zo eenvoudig

Door te kiezen voor een prullenbak met 3 vakken van de juiste grootte, wordt afval scheiden en sorteren echt een feestje. In de keuken, op het kantoor of elders in huis. In deze top 5 vind je de beste afvalemmers van dit moment. Je maakt dus altijd een goede keuze. Kies voor een emmer met grote vakken of een prullenbak met compact design.


Veelgestelde vragen (FAQ):

Wat is een prullenbak met drie vakken?

Een prullenbak met drie vakken is een afvalbak die is opgedeeld in drie aparte compartimenten, meestal met verschillende kleuren of labels. Elk vak is bedoeld voor het scheiden en sorteren van verschillende soorten afval, zoals papier, plastic en organisch afval.

Wat zijn de voordelen van een prullenbak met drie vakken?

Het gebruik van een prullenbak met drie vakken stimuleert en vergemakkelijkt de scheiding van afvalstromen. Het helpt bij het bevorderen van recycling en vermindert de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen wordt gestuurd. Bovendien helpt het bij het organiseren van afvalstoffen en maakt het de verwerking ervan efficiënter.

Hoe onderhoud ik een prullenbak met drie vakken?

Het onderhoud van een prullenbak met drie vakken is over het algemeen eenvoudig. Zorg ervoor dat je de afvalzakken regelmatig vervangt en reinigt indien nodig. Veeg de prullenbak schoon om eventuele morsen of geurtjes te verwijderen. Volg ook de richtlijnen voor afvalsortering en recycling in jouw specifieke regio.

Bekijk ook onze top 5 beste prullenbakken van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *