Prullenbak met 3 vakken

Een prullenbak met 3 vakken is een populair item. En dat is niet voor niets. Ook mijn keuken is voorzien van een grote afvalemmer met verschillende compartimenten. Want afval scheiden is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook nog eens leuk om te doen. Eerlijk gezegd werkt het best een klein beetje verslavend en ben ik stiekem blij als ik weer wat afval mag weggooien. Bijvoorbeeld plastic, gft en restafval.

Een grote emmer met 3 aparte bakken gebruik je natuurlijk niet alleen in de keuken. Ook op kantoor zijn ze super handig. Met het grootste gemak scheid je oud papier van plastic en andere restproducten. De vakken leeg je vervolgens in de daarvoor bestemde kliko. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor prullenbakken met een sensor. Deze openen en sluiten automatisch. Jij hebt je handen immers vol met afval. Handig toch?


Wat is een goede afvalemmer met aparte vakken?

Als je overweegt om een prullenbak met 3 vakken te kopen, raad ik je aan om voor de beste keuze te gaan. Dat klinkt logisch, maar een afvalemmer moet daarvoor wel aan wat eisen voldoen. Zo moeten de bakken ruim genoeg en makkelijk uiteembaar te zijn. Ook is het verstandig om te kijken naar het design. Er zijn afvalscheidende prullenbakken met een verticaal of horizontaal ontwerp. De bakken bevinden zich onder of naast elkaar.

Welke je kiest is ook afhankelijk van de beschikbare ruimte. Zoek je een grote prullenbak met 3 vakken? Let dan ook op de inhoud van de containers. Je hoeft de bakken dan niet elke dag te legen. Ook niet geheel onbelangrijk is het soort vuilniszak dat in de bak past. Kun je deze standaard in de supermarkt kopen of moet je deze online bestellen? Ook deze afweging zorgt ervoor dat je prullenbak met vakken koopt die aan al jouw wensen voldoet.


Beste prullenbak met 3 vakken: dit is onze top 5

Mijn zoektocht naar een goede afvalemmer waarmee ik afval eenvoudig kon scheiden, was best een lange. Daarom maak ik het je graag wat makkelijker. De onderstaande prullenbakken behoorde tot mijn absolute top 5. Ze bieden nét dat beetje extra luxe en comfort. Daarnaast zijn deze prullenbakken met 3 vakken van hoogwaardige kwaliteit.

Daardoor hoef jij de komende jaren geen nieuw exemplaar aan te schaffen.

Dit zijn de 5 beste prullenbakken met 3 vakken van 2023:


1. Homra Nexo

Deze prullenbak met 3 vakken is van alle gemakken voorzien. Het verticale design biedt plaats aan 1 groot vak van 48 liter en 2 vakken van 12 liter. De emmer herbergt in totaal dus ruim 72 liter aan vuil. Plastic, gft en restafval zijn traploos te scheiden. De deksel van de grote afvalbak is uitgerust met een sensor. Deze opent automatisch zodra een handbeweging wordt waargenomen. Ook sluiten doet hij zelf en geruisloos. De prullenbak met 3 vakken wordt geleverd met een lekbak voor groenten en fruit. Je kunt standaard vuilniszakken gebruiken die je vastzet met een sluitring. De afmeting is 31.5 x 42 x 82.5 cm.


2. Homra Maxer

Ga je voor eenvoud en een tijdloos design? Dan is deze Homra Maxer vakken prullenbak precies wat je zoekt. De emmer heeft een horizontaal design. De 3 bakken met een inhoud van elk 20 liter bevinden zich naast elkaar. Elke bak is voorzien van een voetpedaal. Je hoeft de afvalbak dus niet met je handen te openen. Deze grote prullenbak voor het scheiden van afval heeft uitneembare emmers. De onderzijde van de prullenbak is voorzien van antislip. Daarmee voorkom je dat de afvalbak door de ruimte schuift. Verplaatsen doe je met het handvat. Deze prullenbak met 3 vakken heeft een afmeting van 34 x 60.5 x 60.5 cm.


3. Ceruzo Prullenbak met 3 vakken

Deze stapelbare prullenbakken hebben een verticaal design. Ze nemen dus niet veel plaats in beslag. Je gebruikt ze in de keuken, maar ook op kantoor of op zolder. De bakken hebben elk een inhoud van 25 liter en zijn eenvoudig op elkaar te plaatsen. Restafval, groenafval en plastic kun je op deze manier makkelijk van elkaar scheiden. Door de meegeleverde stickers zie je eenvoudig welk afval bij welke bak hoort. Deze stapelbare afvalemmers zijn licht van gewicht en vervaardigd uit stevig kunststof. De bakken hebben per stuk een afmeting van 39.2 x 29.3 x 33.5 cm. Ze zijn geschikt voor standaard vuilniszakken.


4. StangVollby Halden Prullenbak met 3 vakken en sensor

Deze luxe prullenbak met vakken om afval te kunnen scheiden wordt de eyecatcher van jouw keuken. Deze afvalemmer heeft een verticaal design en is stijlvol afgewerkt met chroom details. De deksel is voorzien van een sensor waardoor de deksel automatisch opent en sluit. Deze emmer heeft eigenlijk 4 aparte vakken. De bovenste twee hebben een inhoud van elk 18 liter. De onderste vakken hebben een inhoud van 12 liter. Je kunt de bovenste bakken ook aan elkaar koppelen door het uitnemen van de scheidingswand. Bijzonder aan deze afvalemmer is de ingebouwde en automatische lucht- en bacteriefilter. Vieze geurtjes zijn daarmee verleden tijd. De afmeting bedraagt 81.5 x 42.5 x 28 cm.


5. Homra Stephs

De Homra Stephs is een mooie compacte prullenbak met 3 aparte compartimenten. Het horizontale design neemt weinig ruimte in beslag waardoor hij zowel geschikt is voor de keuken als het thuiskantoor. De bakken hebben elk een inhoud van 15 liter. De behuizing is gemaakt van roestvrijstaal en is vuilafstotend. De deksels zijn apart te openen met een voetpedaal. Aan de kleuren op de pedalen kun je de juiste bak eenvoudig herkennen.  De prullenbak heeft een handig handvat en een antislip laag op de onderzijde. De emmer blijft dus altijd stevig staan. De bakken zijn voorzien van uitneembare binnenemmers. Deze prullenbak met 3 vakken heeft een afmeting van 53 x 48.5 x 35 cm.


Afval scheiden in de keuken was nog nooit zo eenvoudig

Door te kiezen voor een prullenbak met 3 vakken van de juiste grootte, wordt afval scheiden en sorteren echt een feestje. In de keuken, op het kantoor of elders in huis. In deze top 5 vind je de beste afvalemmers van dit moment. Je maakt dus altijd een goede keuze. Kies voor een emmer met grote vakken of een prullenbak met compact design.


Bekijk ook onze top 5 beste prullenbakken van 2023

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *