Wat is een dashcam en hoe werkt het?

Een dashcam is een kleine, op de voorruit van de auto gemonteerde camera die alles voor en in sommige gevallen achter een bestuurder vastlegt. Het kan de getuige van een automobilist zijn wanneer hij betrokken is bij een ongeluk. Hij bespaart automobilist ook geld bespaart op zijn verzekering.

De meeste dashcams zijn ook voorzien van de parkeerstand, die ongelukken kan registreren en een afschrikkend effect kan hebben op diefstal en schade wanneer u niet in de buurt van uw auto bent.


Hoe werkt een dashcam?

Een dashcam wordt op de voorruit vastgemaakt en registreert de weg tijdens het rijden. Hij wordt gevoed via de kabel van de sigarettenaansteker of kan in de zekeringkast worden vastgezet. De dashcam begint automatisch te werken als de contactsleutel wordt gedraaid. Hij neemt op in een continue lus. Daarbij wordt elke clip gefilmd op een kort fragment van 3 minuten op een microSD-kaart.


Moet ik een dashcam kopen?

Dash Cams kunnen veel voordelen opleveren voor de gebruikers. Hieronder hebben we een paar voordelen opgesomd:

  • Bescherming tijdens het parkeren met de parkeerstand
  • Misdaad en slechte automobilisten aanpakken
  • Conflicten van incidenten sneller oplossen
  • Stimuleert beter rijden

Kan een dashcam ’s nachts opnemen?

Alle dashcams nemen ’s nachts op. Als het lichtniveau laag wordt, helpen bepaalde technologie├źn zoals WDR en HDR echt om ’s nachts een betere helderheid te maken.


Werken dashcams ook als ze geparkeerd staan?

Ja, dashcams kunnen worden gebruikt als uw voertuig geparkeerd staat. Om de beelden vast te leggen wanneer u niet rijdt, zal uw dashcam een hard-wire installatie nodig hebben als uw voertuig Intelligent parkeren heeft. Als u geen voertuig met intelligent parkeren heeft, is een hard-wire installatie niet nodig.

De Nextbase 522GW modellen en hogere modellen hebben een intelligente parkeerstand, wat betekent dat een volledige hardwire-installatie niet nodig is om te registreren wanneer de auto geparkeerd staat. Deze modellen ontdekken het als uw auto wordt gestolen in een parkeergarage en registreren dat automatisch op dit punt.

Waar worden de beelden van de dashcams opgeslagen?

De beelden van de dashcams worden opgenomen op een microSD-kaart. Een microSD-kaart breidt het geheugen van de dashcam uit. Wanneer deze kaart vol is, zal de camera automatisch een lus maken en opnemen over het oudste bestand van 3 minuten. Dus dan maakt dat oudste bestand plaats voor een nieuwe en is deze niet meer terug te krijgen als u hem niet heeft opgeslagen.

De beelden kunnen worden overgebracht naar een computer, telefoon of tablet en permanent worden opgeslagen. Al onze dashcams nemen beelden van hoge kwaliteit op om u en uw voertuig te beschermen. Ze bieden ook rust tijdens het rijden.

Hoeveel video kan 16GB SD-kaart bevatten?

Een dashcam kan ongeveer twee uur opnemen op een 16GB microSD-kaart voordat het de oudste opnames plaats laad maken voor nieuwe. Dit is wanneer de Dash Cam is ingesteld op 1080p HD om op te nemen met 30 beelden per seconde. Dit biedt genoeg ruimte om ongelukken vast te leggen en helpt te bewijzen dat je niet in de fout bent gegaan.

Hoeveel video kan een 32GB SD-kaart bevatten?

Een 32GB kaart kan tot vier uur aan dashcam beelden bevatten als je opneemt met 720p HD, of volledige 1080p HD met 30 beelden per seconde. De kaart neemt ongeveer twee uur aan beelden op bij een opname met 1440p Quad HD-materiaal. Ook dit biedt voldoende ruimte om eventuele ongelukken vast te leggen voordat de dashcam oude beelden plaats laat maken voor nieuwe.


Wat gebeurt er met de beelden van de dashcams na een ongeluk?

De dashcams zijn uitgerust met sensoren die een botsing detecteren. Als je een ongeluk hebt, wordt elke opname die tot dit punt volgt, opgeslagen en worden de bestanden automatisch “vergrendeld”, zodat ze niet kunnen worden vervangen.


Bekijk ook: De beste dashcam van 2020


Bron: https://www.nextbase.com/en-us/hub/what-is-a-dash-cam-and-how-do-they-work/

Naamsvermelding: Nextbase

Uitgelichte afbeelding door: EKSRX

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *