Wat is een smartpen en hoe werkt het?

Een smartpen is een high-tech schrijfhulpmiddel. Hij kan gesproken woorden vastleggen. De Echo-pen van Livescribe is een van de meest populaire smartpennen.

Een leerling kan alles wat een docent verteld, gelijk gemakkelijk opnemen. Daarna kan hij alles opnieuw afspelen. Dat doet hij door met de punt van de pen op het papier te tikken. De Echo is dus eigenlijk een multimodale computer. Hij is dus gericht op verschillende gebieden en aspecten. De pen heeft een ARM-9-processor, een OLED-display, een micro-USB, een hoofdtelefoon en een microfoon aansluiting.

Livescribe smartpennen zijn beschikbaar in een 2, 4 en 8 GB capaciteit. Met een opslag van ongeveer 200, 400 en 800 uur aan audio. U kunt pennen, papier, apps en accessoires kopen op de website van Livescribe.


Gebruik van een smartpen

Je hoort een piepje als je de Echo smartpen voor het eerst aanzet. Je zet de pen aan door op de punt van de informatiebubbels te tikken. Die staan in het boekje dat bij de pen wordt geleverd. De pen gebruikt tekst-naar-spraak om elke stap en functie te beschrijven.

De informatiebubbels leren je hoe je de pen moet gebruiken. Ook leren ze je hoe je een lezing op moet nemen, notities moet uploaden naar een computer en ze geven een beschrijving van wat alle knoppen doen.

Met de menuknop kunt u bijvoorbeeld de datum en tijd instellen. Ook kunt u de geluidskwaliteit instellen. U kunt ook de afspeelsnelheid en het volume aanpassen.

Als u de pen goed heeft ingesteld, kunt u de pen aan het begin van een les of presentatie aanzetten. Dan kunt u schrijven zoals u dat met elke andere pen zou doen.


Op wat voor soort papier werken Smartpens?

Een smartpen heeft speciaal papier nodig. Livescribe verkoopt dat in de grootte van een notebook. Elk vel bevat een raster van duizenden micropuntjes die de pagina interactief maken.

De snelle, infrarode camera van de smartpen leest de puntpatronen. Daardoor kan hij handgeschreven notities digitaliseren en gelijk laten lopen met het bijbehorende geluid.

Onderaan elke pagina worden interactieve plaatjes weergegeven. Daar moet u op tikken om de functies uit te voeren. Zoals het opnemen of pauzeren van een audio of het plaatsen van bladwijzers.


Voordelen van Smartpens

Smartpens maken het noteren minder stressvol. Dat komt, omdat ze de angst iets te missen wat tijdens een les of een vergadering verteld wordt wegnemen. Ze nemen ook de tijdrovende taak van het overschrijven van een lezing weg. Dat doet het door studenten toegang te geven tot elk deel van een opgenomen audio door slechts op woorden te tikken.

Gedigitaliseerde notities zijn ook makkelijker op te slaan, te organiseren, te zoeken en te delen.


Hoe kan Smartpens studenten met een handicap helpen?

Studenten met dyslexie of andere leermoeilijkheden kunnen moeite hebben met het bijhouden van colleges. In de tijd die ze nodig hebben om informatie te horen, te verwerken en op te schrijven, is de docent vaak al bij het volgende punt.

Met een smartpen kan een student sleutelbegrippen schetsen door opsommingstekens of symbolen op te schrijven. (bijvoorbeeld een blad om een fotosynthese weer te geven). Het bieden van eenvoudige toegang tot elk onderdeel van het college kan de notitievaardigheid vergroten en vertrouwen en onafhankelijkheid opbouwen.

Voor studenten met een handicap (inclusief degenen die in aanmerking komen voor audio-opgenomen colleges) kan een smartpen soms een persoonlijke notulist vervangen. Een laag-technologische oplossing die veel gehandicaptenbureaus aan studenten toewijzen om lessen toegankelijk te maken.


Toegang tot wat je hebt geschreven en opgenomen

Als een lezing eindigt, druk je op stop. Later kunt u kiezen voor afspelen om de hele lezing te beluisteren. Ook kunt u op woorden tikken om deze vervolgens te beluisteren of tussen bladwijzers springen om specifieke onderdelen te luisteren.

Wanneer je tien pagina’s met aantekeningen hebt gemaakt en je tikt op een opsommingsteken op pagina zes, dan herhaalt de pen wat je hebt gehoord toen je de aantekening schreef.

De Echo smartpen heeft een hoofdtelefoonaansluiting, zodat u het geluid kan beluisteren zonder anderen tot last te zijn. Het heeft ook een USB-poort om de pen aan te sluiten op een computer om lezingen en notities naar de pen te uploaden.

Download gratis de Livescribe software


Wat kunt u met de software doen?

De software toont plaatjes voor notebooks. Als u op een van deze plaatjes klikt, verschijnen alle notities die in dat notitieboekje zijn geschreven.

De software geeft dezelfde plaatjes weer die op elke pagina van het notitieboekje verschijnen. U kunt online navigeren met muisklikken op dezelfde manier als wanneer met de pen op papier klikt.

Het programma heeft ook een zoekvak voor het vinden van specifieke woorden uit een lezing. U kunt ook alleen de audio beluisteren.


Bekijk ook: Top 4 beste smartpens van 2020


Bron: https://www.lifewire.com/what-is-a-smartpen-198706

Naamsvermelding: Andrew Leibs

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *