Wat is Google Nest en hoe werkt het?

Google Nest is de zijtak het bedrijf van slimme home apparaten. Naast de Nest ‘Learning Thermostat’ omvat de tak de Nest ‘Hello Doorbell’, Nest ‘Hub’ en Nest ‘Cam’.


Wie is er eigenaar van Nest?

In 2014 kocht Google het bedrijf Nest. Sindsdien is Nest een zijtak geworden, voor een groot deel vanwege het gebruiksgemak van de slimme apparaten. Het bedrijf heeft de naam Nest in 2019 als Google Nest gebrandmerkt.


Google Nest Thermostaat

Foto credits: Nest

De Nest ‘Learning Thermostat’, die wordt geleverd met enkele gekleurde ringen die passen bij het decor van uw huis, heeft een gemakkelijk te lezen scherm. De thermostaat kan uw verwarming en warm water automatisch regelen. In slechts een week tijd leert het hoe warm of koud u de hele dag door van uw huis houdt. Als u thuis bent, verhoogt hij de temperatuur en als u naar buiten gaat, schakelt hij uit, waardoor u uiteindelijk energie bespaart.

Het apparaat houdt uw gewoontes in de gaten en maakt een schema op basis van deze gegevens. Het zal uw verwarming ’s nachts lager zetten en ’s morgens verhogen, zodat u wakker wordt in een warm huis. Als u naar uw werk vertrekt, merkt de Nest-thermostaat dat u bent vertrokken met behulp van sensoren en de locatie van uw smartphone, en stelt hij zichzelf in op Eco Temperaturen om energie te besparen.

Meer dan alleen milieubewaking

Met de nieuwste versie van de Nest ‘Learning Thermostat’ kunt u uw warmwatertank bedienen met een schema, dat instelbaar is vanaf de app. Bent u vergeten het warme water uit te schakelen terwijl u weg bent? Geen probleem. Hebt u gasten die blijven en die extra warm water nodig hebben? Geen probleem. De Nest-thermostaat regelt dit voor u.

De gemeten energie van de thermostaat wordt opgeslagen en er wordt maandelijks een rapportage van gemaakt. Dit laat u zien hoeveel energie u dagelijks en wanneer gebruikt. Het rapport geeft aan hoe u minder kunt gebruiken. Wanneer u de temperatuur op een energiebesparend niveau instelt, geeft het apparaat de Nest ‘Leaf’ weer.

Een andere toegevoegde functie bij de Nest ‘Learning Thermostat’ is ‘Farsight’. De thermostaat licht op en toont u de temperatuur, de tijd of het weer. U kunt zelfs kiezen voor een analoge of digitale klok.

De thermostaat werkt in combinatie met de Nest ‘Heat Link’ om de verwarming en het warme water te regelen. De ‘Heat Link’ kan draadloos of met behulp van uw bestaande thermostaatdraden met uw ketel worden verbonden, waarna de thermostaat ‘praat’ met de thermostaat om de warmte te regelen.

De Nest-app maakt verbinding via WiFi, zodat u de temperatuur van uw huis op afstand kunt regelen.

Lees ook: De beste slimme thermostaat van 2020


Google Nest rook & koolmonoxide melder

Foto credits: Nest

Google Nest ‘Protect’ is een slimme rook- en koolmonoxide melder voor thuis, die u kunt bedienen via uw smartphone, zodat u direct weet of er een probleem is.

Nest Protect is voorzien van een ‘Split-Spectrum Sensor’ die door Nest wordt gebruikt om een groot aantal verschillende gebeurtenissen te kunnen detecteren, waaronder smeulbranden en snel brandend vuur. Het apparaat test zichzelf ook automatisch om de nauwkeurigheid te garanderen en gaat tot tien jaar mee. Het bevat een alarm dat u op afstand van uw telefoon kunt uitschakelen. Een menselijke stem waarschuwt u in een vroeg stadium als er iets gebeurt is en vertelt u waar het gevaar zich bevindt, zodat u daarnaar kunt handelen.

Nest Protect beschikt ook over een koolmonoxide melder die uw gezin beschermt tegen dit kleurloze, reukloze gas.


Google Nest Binnen en Buiten camera’s

Foto credits: Nest

De Nest ‘Cam’ camera’s die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, betekent dat u geen seconde mist van wat er binnen en buiten uw huis gebeurt. De Nest Cams worden aangesloten op de hoofdstroomvoorziening en worden geleverd met volledig glazen lenzen voor close-up tracking.

De camera’s hebben een aantal nuttige functies, waaronder:

  • De mogelijkheid om mensen te onderscheiden van objecten.
  • Het systeem kan u waarschuwen als iemand de camera activeert.
  • Het kan indringers afschrikken of u in staat stellen een gesprek te voeren met vrienden en familieleden.
  • Gezichtsherkenning waarschuwt u voor bekende gezichten en vreemden.
  • Met de 24/7 cloud-opslag kunt u dertig dagen lang video-opnamen maken en delen, met de mogelijkheid om clips te maken en te delen.

Lees ook: De beste beveiligingscamera van 2020


Bron: https://www.lifewire.com/nest-home-automation-products-4159765

Naamsvermelding: Melanie Grano

Uitgelichte afbeelding door: Y2kcrazyjoker4

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *