Wat is PayPal en hoe werkt het?

PayPal is een service die al meer dan tien jaar actief is op het gebied van betalingen en financiën. Het bestaat al langer als een online financiële dienst, maar op smartphones groeit het enorm. Onlangs is er een deal met Apple gemaakt door het bedrijf, waardoor eigenaren van iOS-apparaten PayPal kunnen gebruiken voor iTunes, de App Store en andere online diensten van Apple.

Het is dus nu een ideaal moment om te kijken welke diensten PayPal aanbiedt om u een idee te geven van wat u kunt doen met Paypal.


Wat is PayPal?

PayPal is een online financiële dienst waarmee u kunt betalen met een beveiligde rekening. U voegt uw bankrekening, creditcard- of debetkaartgegevens toe en betaalt hier dan mee. Wanneer u met PayPal betaalt, kunt u kiezen met welke van uw kaarten of rekeningen u betaalt. Als u er een wil kiezen als uw standaard betalingsmethode kan dat ook.

U kunt met PayPal betalen bij een groot aantal online winkels, restaurants, tankstations en andere services. Het is wordt dus op heel veel plekken geaccepteerd.

Naast het betalen voor uw winkelmandje via PayPal, kunt u ook geld ontvangen via de service. Het ontvangen geld staat dan op uw PayPal-rekening. U kunt dit of terug overmaken naar uw bankrekening of gewoon op de PayPal-rekening houden.

Er kunnen kosten in rekening worden gebracht wanneer u geld ontvangt op uw PayPal-rekening. Bijvoorbeeld als u een item op eBay verkoopt, zijn er kleine kosten. Het overgrote deel van het gebruik is echter volledig gratis voor u op persoonlijke basis. Het is gratis om geld over te maken naar vrienden of familie via PayPal-rekeningen, zolang het dezelfde valuta is. Er zijn ook zakelijke PayPal-rekeningen beschikbaar.


Wat is PayPal krediet?

Vorig jaar is PayPal begonnen met een eigen kredietservice, waarbij u met PayPal kunt betalen en later het geld aan PayPal terug betalen. Het lijkt veel op een creditcard, maar u heeft geen echte kaart nodig. Het rekent momenteel een aankooprente van 17,9 procent per jaar, maar als stimulans krijgt u 0 procent rente op aankopen van meer dan €150 gedurende vier maanden. Dus als u het binnen die tijd terugbetaalt, kost het u niet meer dan de oorspronkelijke aankoopprijs. Sommige winkels bieden speciale aanbiedingen bij het betalen van producten met PayPal-credit, met een verlaagde rente.


Waarom zou ik PayPal gebruiken?

Hoewel er tegenwoordig genoeg online betaalsystemen zijn en verschillende fabrikanten of netwerken van digitale portemonnees, biedt PayPal een paar extra voordelen die anderen niet hebben.

Om te beginnen is het door zijn leeftijd goed ingeburgerd en algemeen geaccepteerd. U vindt een “pay by PayPal” optie op duizenden websites die geen Apple Pay of andere digitale financiële diensten accepteren.

Er is ook een kopersbescherming die ervoor zorgt dat u uw geld terugkrijgt als een artikel dat u online koopt niet aankomt of niet overeenkomt met de beschrijving van de verkoper. Dit is vooral handig bij het kopen van artikelen op eBay, waar u meestal geen winkelgaranties hebt.

Wie op persoonlijk of zakelijk niveau producten verkoopt en via PayPal wordt betaald, is ook beschermd. Als u bijvoorbeeld kunt aantonen dat u een artikel per post hebt verzonden, maar de koper beweert het niet te hebben ontvangen, kunt u de volledige betaling behouden.

Een andere reden om PayPal te gebruiken is dat het een extra veiligheidslaag biedt voor betalingen. Omdat u niet telkens uw kaartgegevens of rekening nummer hoeft in te voeren als u iets koopt, maar alleen uw PayPal login en uw wachtwoord of mobiele nummer en pincode, heeft de webwinkel uw gegevens niet in zijn database.

In sommige gevallen kunt u ook gebruik maken van OneTouch-betalingen, waarbij PayPal u aangemeld houdt als u dit activeert. U hoeft dan uw gegevens niet elke keer dat u iets koopt in te voeren. Dat is zo omdat het specifiek is voor een apparaat en browser. Als u bijvoorbeeld OneTouch op uw PC inschakelt, werkt het alleen als u die specifieke computer en dezelfde browser gebruikt.


Kost PayPal geld?

Zoals we hierboven hebben gezegd, is het meestal gratis om PayPal te gebruiken. Het is zeker gratis om u aan te melden voor een account, zelfs als u het niet vaak gebruikt. U betaalt nooit voor een aankoop in dezelfde valuta – alleen als er een wisselkoers in aanmerking moet worden genomen. Dit is in principe hetzelfde als bij uw bank.

U zult af en toe een klein bedrag moeten betalen als u artikelen verkoopt en betaling via PayPal ontvangt. Zakelijke rekeningen kunnen verschillende kosten hebben, afhankelijk van de omstandigheden. Het accepteren van creditcardbetalingen via een PayPal Chip en PIN kost bijvoorbeeld net iets meer.


Hoe krijg ik een PayPal-rekening?

Het is eenvoudig om uzelf aan te melden voor een PayPal-rekening. U gaat naar PayPal.com en klikt op de knop “Sign Up”. Er wordt gevraagd of u zich wilt aanmelden voor een persoonlijke of zakelijke rekening en dan kiest u wat u wilt. Vergeet niet om uw bank-, krediet- of debetkaartgegevens bij de hand te hebben.


Hoe betaal ik met PayPal?

PayPal werkt online en in de winkel via een browser of mobiele applicatie. Er zijn speciale apps voor Android en iOS.

Wanneer u online betaalt, hoeft u alleen maar te zoeken naar het PayPal-symbool en uit te checken door de eenvoudige instructies op het scherm te volgen. De apps zijn wel een stuk handiger dan de browserversie en we raden daarom ook ten zeerste aan ze te gebruiken.

Dankzij de vele samenwerkingsverbanden met winkels en restaurants in uw omgeving krijgt u verschillende opties voor het betalen van producten, eten of benzine en kunt u zelfs vooruit bestellen om de wachtrijen in sommige eetgelegenheden en coffeeshops voorbij te gaan. De app toont u een lijst van alle leveranciers in de buurt die elk van de verschillende PayPal-opties accepteren.

U kunt ook klantenkaarten toevoegen aan uw PayPal-rekening, om loyaliteitspunten te krijgen wanneer u voor iets betaalt met behulp van de app. Met die punten kunt u weer korting krijgen op bepaalde dingen zoals kledingwebsites.


Is PayPal beschikbaar voor mijn telefoon?

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, zijn er speciale PayPal apps voor iPhone en Android toestellen. Voor de iPhone app is iOS 8.1 of hoger vereist. Het zal ook werken met iPod touch en iPad apparaten.

De Android app verschilt per apparaat, dus u kunt hem het beste downloaden en proberen te installeren voordat u zich aanmeldt voor een account om er zeker van te zijn dat hij werkt met uw telefoon. U kunt de iOS app hier downloaden en de Android versie hier.

Op een PC kunt u uzelf aanmelden bij PayPal via een gewone browser. Online winkels zullen u doorverwijzen naar een aanmeldpagina wanneer u met uw account wilt betalen.

Als u OneTouch heeft ingeschakeld hoeft u alleen maar te klikken op de PayPal optie. De rest hoeft u niks voor te doen. U bent klaar!


Bron: https://www.pocket-lint.com/apps/news/138438-what-is-paypal-and-how-does-it-work

Naamsvermelding: Rik Henderson

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *